Register    Enter


ZAKHІDNO-UKRAINSKA YUK, LTD

ZAKHІDNO-UKRAINSKA YUK, LTD

Address: м. Івано-Франківськ, вул. Січових стрільців, 23, оф. 401
Phone number: +38(066) 6595949 , +38(068) 6595939

Як зареєструвати юридичну особу (ТОВ)


Вести бізнес можна як підприємець - ФОП або через юридичну особу. Найпростішою формою юридичної особи є Товариство з обмеженою відповідальністю. Пропонуємо алгоритм створення фірми, який включає в себе кілька етапів.


Перший етап – прийняття рішення про заснування юридичної особи (ТОВ).
На даному етапі засновники майбутньої юридичної особи повинні вирішити питання про:

1. Найменування компанії, яке повинно містити інформацію про її організаційно-правову форму (ТОВ), саму назву. Юридична особа може мати як повне найменування, так і скорочене.
2. Місцезнаходження фірми (юридична адреса) - адреса засновника або фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування компанії (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління і обліку.
3. Розмір статутного капіталу та як він повинен бути розподілений між засновниками.
4. Хто буде виконувати функції керівника юридичної особи?
5. Затвердження статуту юридичної особи.
6. Хто буде готувавати юридичні документи і подавати їх для державної реєстрації?
Крім того, необхідно вибрати основні види діяльності підприємства відповідно до КВЕДу — класифікатору видів економічної діяльності. Для цього бажано скористатись професійними послугами.

Рішення про створення юридичної особи оформляється в протоколі установчих зборів, який підписується учасниками товариства та не потребує нотаріального посвідчення.
На етапі створення фірми важливе місце посідає розробка установчих документів. Існує багато компаній, які пропонують юридичні послуги з підготовки документів.

Відповідно до ст. 87 ЦПК для створення юридичної особи її учасники розробляють установчі документи, які викладаються письмово і підписуються всіма учасниками. Установчим документом Товариства з обмеженою відповідальністю є статут.

У статуті вказуються: найменування юридичної особи, предмет та мету діяльності, склад засновників та учасників, розмір та порядок утворення статутного капіталу, розмір часток кожного з  учасників,  розмір, склад   та   порядок  внесення  ними  вкладів,  розмір  і  порядок формування резервного фонду, порядок переходу часток у статутному капіталі, порядок розподілу прибутків та збитків, склад  та компетенцію органів товариства та порядок прийняття ними рішень,  включаючи перелік питань, по яких необхідна кваліфікована більшість  голосів, порядок внесення змін до установчих документів та порядок ліквідації і реорганізації товариства. Статут обов’язково прошивається, пронумеровується та підписується засновниками (учасниками) або уповноваженими ними особами без нотаріального посвідчення. При підготовці статуту бажано проконсультуватись з юристом.

Наступний етап – державна реєстрація юридичної особи (ТОВ). Державна реєстрація проводиться незалежно від місцезнаходження юридичної особи, але в межах однієї адміністративно-територіальної одиниці (наприклад у м.Івано-Франківську можна зареєструвати ТОВ з адресою по всій Івано-Франківській області). 

Перелік документів для проведення державної реєстрації Товариства з обмеженою відповідальністю:
1. Заява про державну реєстрацію створення юридичної особи - документ установленого Міністерством юстиції України зразка. Така заява підписується особисто заявником або його представником.
2. Установчий документ юридичної особи, для ТОВ - Статут.
3. Примірник оригіналу (нотаріально засвідчену копію) рішення засновників про створення юридичної особи.
4. Заява про обрання спрощеної системи оподаткування та/або реєстраційна заява про реєстрацію як платника ПДВ - за бажанням заявника.
5. У разі подання документів представником додатково подається примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) документа, що засвідчує його повноваження.

Документи, що подаються для державної реєстрації мають бути викладені державною мовою та додатково, за бажанням заявника, - іншою мовою;  документи не повинні містити підчищення або дописки, закреслені слова та інші виправлення, не обумовлені в них, орфографічні та арифметичні помилки, заповнюватися олівцем, а також містити пошкодження, які не дають змоги однозначно тлумачити їх зміст.

Господарське товариство набуває статусу юридичної особи з дня його державної реєстрації.

Мабуть найцінніше, що може дати юрист своєму клієнту – це консультація, яка додає впевненості і вносить ясність у питання, що його турбують. Західно-українська юридична компанія – спеціалізована юридична фірма з реєстрації і обслуговування бізнесу. Ми професійні юристи, надійні партнери і консультанти, які роблять своїх клієнтів щасливими.  Співпраця з нами – це відмінний результат і задоволення! Ви можете отримати професійну консультацію юриста в спеціалізованій компанії вже зараз. Зателефонуйте нам – 066-6595949.